Àngels Margarit

Comparteix

Àngels Margarit

Compte amb què conta el conte

Taller de dansa i coreografia. A partir d’una versió molt antiga de la rondalla de la nena i el llop, farem una interpretació lliure  del conte i contrastarem aquesta versió amb d’altres més recents i veurem com una àvia i una néta van canviant segons el context sociocultural  on s’expliquen les rondalles.

A partir dels diferents elements simbòlics que configuren el conte,  com ara el perill, el camí, el color vermell,  els personatges,  les edats, les agulles, el menjar, el bosc etc.., cercarem possibles escriptures;  però sempre escriptures que es bifurquen com els camins del propi conte, per conservar oberta la possibilitat de reinventar la rondalla.

El curs començarà cada dia amb un escalfament/entrenament que permeti tenir el cos a punt per utilitzar diferents registres físics, sintonitzar-nos i trobar un terreny comú per a les diferents propostes i exercicis i per a la comunicació i interacció creatives del taller.

Relacionarem:

paraula i moviment,

imatges i moviment,

rols i estats.

repetició,transmissió, transformació

espai i narració

l’esperit lliure de l’oralitat  que va modificant i transformant allò que explica segons el narrador, el moment i la situació on s’explica, i  la improvisació  en el discurs  físic de la dansa, de moviments i composició instantània.

 Observacions

Portar:

  •  roba per utilitzar de diverses maneres al llarg del taller
  • alguna versió de la caputxeta vermella en format llibre

 Àngels Margarit

Ballarina, coreògrafa i pedagoga.  L’any 1985, inicia la trajectòria amb la seva companyia Àngels Margarit / MUDANCES i crea els seus propis espectacles que es despleguen en diferents àmbits i formats, els quals inclouen projectes a l’espai escènic, improvisació, videodansa, instal·lacions i recerca en els nous mitjans. Amb els primers espectacles, MUDANCES (1985) i KOLBEBASAR (1988), entra a l’escena internacional on hi presentarà amb regularitat la seva obra. Els seus espectacles han estat coproduïts i presentats en festivals i programacions d’Europa, Canadà, Estats Units, Sud-amèrica, Japó i Austràlia. Al llarg de la seva trajectòria ha desenvolupat un personalíssim estil de creació que l’ha convertit en un dels referents de la dansa al nostre país. Ha rebut nombrosos premis com el Premi Nacional de Dansa de Catalunya (MUDANCES, 1986; ATZAVARA, 1991; TÈRBOLA, 1999) o el Premi Ciutat de Barcelona d’Arts Escèniques (COROL·LA,1993) o el Grand Prix du Concours Choregraphique de Bagnolet (KOLBEBASAR, 1988), el Premio Nacional de Danza 2010,  aixì com el premi de l’Associació de Professionals de la Dansa  2005 en reconeixement al seu treball.  Com a pedagoga imparteix cursos, tallers i repertori  a diferents països com Espanya, França, Alemanya, Finlàndia, Canadà, Colòmbia, Veneçuela, Costa Rica, Dinamarca etc..

www.margarit-mudances.com

EM VULL INSCRIURE