Miquel Gil

Comparteix

Miquel Gil

La transmissió oral en la música

Què és això de la música tradicional?. Què podem fer amb ella al segle XXI?. En la època digital, local vol dir original? És útil el codi tradicional per a contar histories actuals?. Parlarem d’un patrimoni musical que ha estat funcional i útil per a moltes generacions i que ens ha servit

per al que serveix la música: per a viure un poc millor, que ens descriu quasi genèticament, una bastida sonora per a contar les nostres histories la nostra manera de ser i d’entendre la vida.

Miquel Gil

És un artista dotat d’un treball innegable però de difícil catalogació: Fugisser, erràtic, inquiet…

Ningú no el va obligar a abandonar Al Tall, però a finals dels 80, el cantant de Catarroja necessitava respirar altres aires i transgredir els límits del folk, Terminal Sur, per endinsar-se en els camins del mestissatge en aquella època encara poc explorats.

Amb el canvi de segle comença la etapa en solitari amb una formula personal on fa conviure el codi tradicional valencià amb la poesia contemporània, deconstruint i re-formulant. Orgànic esdevé una fita en el panorama de les músiques d’arrel del mediterrani, una llarga successió d’esdeveniments, reptes i reconeixements mai aconseguits per cap intèrpret del panorama tradicional; Katà i Eixos el confirmen com una veu de referència en la world music europea.

Multi disciplinar i polièdric té la virtut de fer conviure el patrimoni i la tradició musical amb qualsevol llenguatge musical actual, més de trenta cinc anys de trajectòria professional en la que ha treballat amb mùsics d’àmbits molt diversos, des de la música contemporània improvisada fins al rock passant pel flamenc o la música culta arab: Yannatou, Poveda, Comelade, Spring hill Jack, Martirio, Llach, Bonet, Pujol, Parra, Muguruza, Afgalo, Bakkali,

Rasoulis, Ajoub, Jimenez, Cassany, Picó, Psonis, Sambeat, Belda, Serrats,

Rosell, Lledó, Esteve, Sabater, Botifarra, Apa, Roig, Sala…..

 

www.miquelgil.com

EM VULL INSCRIURE