Òscar Guayabero

Comparteix

Òscar Guayabero

La creativitat com acció política

Un ciutadà o ciutadana és un membre d’una comunitat política. La condició de membre de l’esmentada comunitat es coneix com a ciutadania, i comporta una sèrie de deures i una sèrie de drets, dels quals els més importants són els drets de participació política. Sota aquesta definició queda clar que el simple fet de viure en una ciutat i pagar impostos no et fa ciutadà, et fa contribuent. Bona part del meu treball com a dissenyador, curador d’exposicions, activador de plataformes, columnista als diaris, activista cultural, etc. parteix amb el senzill propòsit de sentir-me ciutadà d’allà on visc.

Òscar Guayabero

Realitza estudis d’Art i Disseny Industrial a l’Escola Massana de Barcelona. S’autodefineix com a para-dissenyador. Explica històries utilitzant a vegades els objectes, l’escriptura, les instal·lacions, els llibres, el comissariat d’exposicions.

La seva principal ocupació es la curatoria d’exposicions:

2012 Passant Pàgina. El llibre com a territori de l’Art. (juntament amb Rocio Santa Cruz) Mostra itinerant per la Generalitat de Catalunya.

Claret Serrahima, de Cap a Peus. Per Arts Santa Mònica.

2011 Quaderns de Campanya. Recull de quaderns d’apunts a les diferents acampades del 15M d’arreu del país. Centre Artístic Sant Lluc.

2010 amb Laura Meseguer “Helvetica, Una nova tipografia?” per a la Fundació Comunicació Gràfica i exposada al Dhub / Disseny Hub Barcelona.

2009 “Efecte souvenir” per al Dhub / Disseny Hub Barcelona.

2006-07 “Offjectos, Conceptes i dissenys per a un canvi de segle”, sobre disseny industrial de l’última dècada per al Museu de les Arts Decoratives.

2003. Comissariat General de l’Any del Disseny organitzat pel FAD, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Ciència i Tecnologia.

2003.Creuats-Cruzados-Crossed (Nous territoris del disseny d’avantguarda) al Centre de Cultura Contemporània.

2002-03. “Gràfiques ocultes” organitzada per Krtu (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya) sobre el disseny gràfic català més innovador, submergit i desconegut.

Col·labora amb certa assiduïtat amb els diaris El Punt Avui i l’Ara.

Des de 2007 és el Director del Màster en Nous Formats Expositius per a l’escola Elisava.

 

www.guayabero.net

 Em vull inscriure